print image

Domowe lody: sorbet z melona i bazylii oraz z mango i kolendry

person

4 osoby osoby

time

min.

level

łatwy

Składniki

  • 1 dojrzały melon
  • 1 dojrzałe mango
  • pęczek świeżej bazylii Piotr i Paweł
  • pęczek kolendry Piotr i Paweł
  • 20 g deserowej czekolady z całymi orzechami laskowymi Piotr i Paweł
  • 300g ciastek zbożowych z czekoladą i kakao Piotr i Paweł

Sposób przygotowania

  1. Myjemy, obieramy oraz kroimy mango i melona.
  2. W blenderze kielichowym miksujemy obranego melona z bazylią oraz 10g deserowej czekolady. Następnie mango miksujemy z kolendrą i 10g deserowej czekolady.
  3. Obie masy wlewamy do foremek do lodów i mrozimy przez 4 godziny lub do zamrożenia lodów.