print image

Pudding jaglany z wiśniami na mleku kokosowym

person

6 osób osoby

time

min.

level

łatwy

Składniki

  • 200 g kasza jaglana Piotr i Paweł BIO
  • 800 mln mleka kokosowego
  • 100 g mrożonych malin Piotr i Paweł lub 100g mrożonych wiśni Piotr i Paweł
  • kilka listków mięty Piotr i Paweł

Sposób przygotowania

  1. Zagotowujemy mleko kokosowe, w którym gotujemy kaszę jaglaną przez 10 minut.
  2. Przekładamy kaszę do blendera kielichowego i miksujemy przez 4 minuty na puszysty muss, przekładamy pudding do salaterek.
  3. Mrożone maliny wkładamy do wysokiego naczynia, miksujemy, a następnie polewamy pudding powstałym musem malinowym.
  4. Każdą porcję dekorujemy malinami lub wiśniami i listkiem świeżej mięty.